Od redakcji

Zapraszamy do lektury kolejnego numeru Rolniczego Magazynu Elektronicznego, a szczególnie działów: Oscar Kolberg – zwyczaje zawarte w wielotomowym dziele, Kuchnia w czasach Belle Epoque oraz Aktualności w rolnictwie.

Ponadto w numerze znajdzie się materiał podsumowujący 15-lecie funkcjonowania Polski na jednolitym rynku Unii Europejskiej. W dziale dotyczącym ekologii piszemy o jednym z najlepszych nawozów organicznych używanych w rolnictwie, jakim jest kompost.

Dla wszystkich zainteresowanych dawną kulturą i tradycjami ludowymi przygotowaliśmy materiał o drobiu w tradycji i kulturze. Ciekawym jego dopełnieniem będzie tekst o dworze Cieszkowskich w Suchej. Zachęcamy również do przeczytania artykułu
o produkcji mleka ekologicznego. Zaś w dziale „Natura i My” tym razem mowa o occie jabłkowym.

W części poświęconej zbiorom Centralnej Biblioteki Rolniczej prezentujemy zaś najcenniejsze i najciekawsze kolekcje z naszego księgozbioru.

Wprowadzamy w tym numerze nowy dział „Tam byliśmy”, w którym będziemy przedstawiać Państwu relacje z uczestnictwa redakcji RME w wydarzeniach dotyczących tematyki poruszanej w naszym piśmie.

Życzymy miłej lektury

Redakcja

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter